Geen categorie

2018/04 – Coach Café: Power Theatre

‘In theatre we see and hear, therefore we understand (…)
Knowledge is gained through the senses, not through reason ‘

Augusto Boal


Ann Baeyens laat ons kennismaken met de techniek van het ‘Theater van de onderdrukten’ zoals die ontwikkeld werd door de Braziliaanse theatermaker Augusto Boal. Met “Power theatre”, laat ze zien hoe je spelend kunt herontdekken wie je bent.

Power theatre brengt de deelnemers, de ‘spect-actors’, op een speelse manier in contact met mechanismen waarmee ze zichzelf onderdrukken. Dat gebeurt via het lichaam. Door bewustwording van de eigen krachten helpt dit rollenspel je om voor jezelf op te komen. Je ‘speelt je vrij’ en geniet van alle opties die je bij het kijken en het zelf spelen ontdekt.

Ann gebruikt als trainer/coach deze interactieve techniek al 20 jaar om mensen bewust te maken van hun onvermoede krachten. Wat haar er vooral in aanspreekt is de eenvoud waarmee je inzichten verwerft, het speelse karakter van de techniek en de klemtoon op de kracht van het non-verbale.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s