Eigen opinie

Wilt u de bedrijfscultuur veranderen? Focus op acties.

Om een ​​positieve cultuur vorm te geven, richten veel leiders zich op het formuleren van de missie en waarden van hun organisatie – het waarom en de manier waarop zij hopen dat ze hun teams kunnen inspireren om te presteren.

Het probleem is dat bijna elk bedrijf een waarderingsstatement heeft. Het is niet verrassend dat uit analyses blijkt dat geadverteerde waarden geen significante correlatie hadden met de financiële prestaties. In een vervolgstudie werd echter wel ontdekt dat bedrijven die hun waarden in de praktijk leefden hogere productiviteit, hogere winstgevendheid en een toegenomen talentbekwaamheid bereikten vergeleken met degenen die dat niet deden


Hoe komen we van “waarden aan de muur” tot “waarden in actie”?

In plaats van te denken aan het formuleren van aspiraties als de kern van elke cultuurinspanning, zou ik voorstellen dat leiders dit slechts als de eerste stap beschouwen.

De tweede stap is integratie – het verankeren van waarden in alledaags gedrag en organisatiesystemen.

Beide zijn belangrijk, maar de laatste duurt veel langer en vereist veel meer werk dan de meeste leiders verwachten. Maar hier is het goede nieuws: je kunt vaak de voortgang versnellen door je te richten op hoe je de waarden die je al hebt uitgesproken, beter kunt leven.

Als je jezelf in een vergelijkbare situatie bevindt, zijn hier vier lessen die kunnen helpen als je waarden in actie opneemt

  • Je kunt geen cultuur van buitenaf opdringen. Het is verleidelijk om de gewenste cultuur op een schone lei te ontwerpen. Maar tenzij u zich in de eerste week van een startup bevindt, hebben uw mensen al enkele gedeelde verhalen, mind-sets en gedragingen. Trouwens, waarden zijn diep persoonlijk; mensen hebben er een hekel aan om ze opgelegd te krijgen. Probeer in plaats daarvan te graven om de positieve waarden te ontdekken die uw mensen al hebben en probeer elke dag te leven. Van daaruit kunt u verduidelijken welke waarden u wilt versterken, ondersteunen of vernieuwen. “Je kunt de voortgang van je bedrijf vaak versnellen door je te richten op hoe je de waarden die je al hebt geformuleerd, beter kunt leven.”
  • Mensen binden zich niet aan woorden op een muur. Om echt betrokken te zijn, moeten uw werknemers weten: hoe vertalen deze richtlijnen zich naar het dagelijks gedrag? Wat betekenen deze waarden die we zullen doen … of niet zullen doen? Wat zal de prioriteit zijn wanneer we moeten kiezen? Als je wilt laten zien dat je serieus bent, besteed je tijd aan het bespreken van lastige vragen en afwegingen. Op deze manier focussen op gedrag is ook het meest effectieve middel om nieuwe mind-sets te versterken.
  • Niemand leeft altijd zijn waarden. Leiders vragen zich soms af waarom waarden moeten worden besproken – of je hebt ze of niet. Maar onderzoek toont aan dat we allemaal blinde vlekken hebben en gemakkelijk in strijd met onze eigen principes kunnen handelen op manieren die we zelf zouden veroordelen bij verdere reflectie. We moeten onze waarden als een North Star beschouwen als een gids in plaats van als een bestemming. Dit betekent dat we actief naar tegenstrijdigheden moeten zoeken en andere mensen moeten vragen ons te helpen eerlijk te blijven. Begin door te praten met uw werknemers, die incongruenties maar al te duidelijk zien.
  • Mensen verwachten dat programma’s vervagen. Te vaak zetten leiders zich in om cultuur vorm te geven en gaan dan verder na de eerste campagne. Dit betekent dat een van de snelste manieren om de aandacht van uw personeel te trekken, is eenvoudigweg om uw aandacht in de loop van de tijd te behouden.

Uiteindelijk zijn de enige waarden die ertoe doen degene die we dagelijks leven. Handelen met integriteit als een organisatie betekent voortdurend werken aan het integreren van onze aspiraties in ons gedrag en als de dingen veranderen. Hiaten en tegenstrijdigheden zijn geen uitzonderingen; zij vormen de kern van het werk.

Dit is de reden waarom een ​​sterke positieve cultuur zo’n duurzaam voordeel is – en waarom het leidt tot dergelijke buitensporige voordelen op het gebied van klantenloyaliteit, merkbeleving, werknemersbetrokkenheid, strategische behendigheid en het vertrouwen van belanghebbenden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s