Artikels, Eigen opinie, Ondernemers, Tips&Tricks

Ga voor … “Ondernemer van je leven”

Soepeler time management of gewoon even de tijd mogen vergeten, rondslenteren zonder doel, je laten afleiden door dingen die niet direct dringend of dwingend zijn … of juist helemaal voor je eigen gekozen doel gaan. Het kan toch goed doen, niet? En toch gunnen we het ons zelf maar sporadisch.
We worden vaker geleefd dan zelf te kiezen hoe we ons leven willen leiden. Je kan niet altijd kiezen welke situaties onze worden voorgeschoteld – dat hebben we de laatste maanden maar al te duidelijk ondervonden – maar we hebben wel nog altijd de keuze hoe we ons gedragen in deze situaties. Ons gedrag wordt gestuurd door onze mindset, door hoe we denken over de dingen … onze overtuigingen en de normen die we daaraan linken.


Na zelf een periode van vakantie te hebben genomen, trok het artikel van Mien Gheysens in Trends mijn aandacht. Ik vond dit een ideale manier om terug in de pen te kruipen en mijn blog te re-activeren.

“Een gebrek aan zelfreflectie is de grootste reden waarom mensen falen in hun doelen.”

De coronacrisis dwingt nogal wat mensen stil te staan bij hun routines op het werk en privé. Je hoort mensen regelmatig zeggen, dat er ook een goede kant is aan deze moeilijke periode, namelijk de verplichte onthaasting. Te veel mensen raasden maar voort in een wereld vol afleiding, drukte, torenhoge verwachtingen en een verschroeiend tempo. De sleutel om het anders te doen is aandacht. Waarom slagen we er niet in om hier bewust voor te kiezen … om af en toe deze ‘ratrace’ zelf te stoppen?

Het zou ons nochtans kunnen helpen om sommige van die ‘minder productieve’ emoties (zoals frustratie, woede, ergernis, …) die we beleven te verminderen. Bijvoorbeeld

Gevoel van frustratie – stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat is de oorzaak van je frustratie
  2. Welke rol speel jij in deze situatie? Houd je van het beeld dat je van jezelf hebt?
  3. Hoe kun je de dingen voortaan anders aanpakken?

“We hebben vaak de neiging om alles te ondergaan. Voor alles wat niet loopt zoals we het willen, schuiven we de schuld gemakkelijk af op anderen of op de omstandigheden. Toch hebben we vaak een veel grotere impact op ons leven dan we doorgaans aannemen.”

Mien Gheysens

Zes tips van Mien Gheysens

  1. Multitasken geeft een vals gevoel van productiviteit. Stop er dus mee
  2. Blus niet alle brandjes
  3. Baken je aandacht strikt af
  4. Stuur jezelf een kattebelletje voor pauzes
  5. Durf te kiezen, want kiezen is niet noodzakelijk verliezen
  6. Sta elke week bewust even stil bij wat je doet

Wil je meer uitleg bij elke tip, klik dan hier en ga door naar het artikel in Trends: Ondernemer van je leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s