Business Transformatie

Bedrijven (groot en klein) zijn voortdurend in transitie.

Of het nu gaat over het vertalen van nieuwe wetgeving in concrete richtlijnen en procedures of over het implementeren van een nieuwe IT systeem of over de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, een goede coördinatie is belangrijk om doelgedreven te kunnen werken.

  • Het begint met een goede vertaling van de behoeftes in een project scope, vastleggen van de timing alsook het budget … maar alleen daarmee is de uitdaging nog niet onder controle.
  • Tijdens de uitvoering van het project is de nodige flexiliteit en bijsturing nodig.

  • Een laatste Key Success Factor om het project tot een goed eind te brengen zijn de mensen die de transitie mogelijk maken. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te geven aan de weerstand die door hen wordt ervaren alsook welke kracht van hen uitgaat.

Begeleiden van veranderingsprojecten in bedrijven

Afhankelijk van de groot orde van de transformatie zijn er bepaalde methodes beschikbaar.

  • Voor kleine(re) transformatie is de (Agile) Project Management zeer efficiënt: Integreer flexibiliteit en klantgerichtheid in uw projecten, leer snel en wendbaar te reageren op veranderingen en verhoog door (agile) project management de return van uw projecten.
  • Voor grotere transformatie is enkel (Agile) project Management niet meer voldoende maar zal er ook een programma aansturing nodig zijn: de Methodologie Managing Successful Programs geeft je hierin een houvast.
  • Als er een bedrijf veel transformaties wilt doorvoeren is het belangrijk dat hieromheen een efficiënte organisatiestructuur wordt opgezet: de fundamenten van de methode achter Portfolio; Program en Project office (P30) helpen je hiermee.
  • Transversale projecten vormen een eigen uitdaging. Soms is de scope niet enorm, maar wordt de complexiteit gecreëerd door de afhankelijkheid over verschillende business units heen.