Coaching in groep: Coachend Leiderschap

De training “Coachend Leiderschap” biedt de deelnemers de kans om allerlei technieken van een coach aan te leren. De focus van de training ligt niet enkel op de theorie, maar ook op de coachende attitude. Daarom is het van belang om de deelnemers deze manier van werken te laten voelen/ ervaren. Een goed evenwicht tussen theorie en experimenteren in een open en vertrouwelijk leerklimaat staat dan ook centraal.

Voor iemand die een coachende houding wilt aannemen, is het waardevol om zelf te voelen hoe het is om gecoacht te worden. Daarom wordt er (optioneel) de mogelijkheid geboden om 2 individuele coachingsessies te koppelen aan de training.

Doelpubliek:

Iedereen in een leidinggevende functie of iemand die nauw samenwerkt met een groep mensen kan voordelen halen uit deze training “Coachende attitude”.
Een coachende attitude kan meerwaarde leveren in verschillende beroepen en sectoren: leidinggevenden, managers, consulting, onderwijs, mentoring, verkoopsfuncties,  …

Aanpak:

Een basisopleiding is beschikbaar maar kan op vraag van het bedrijf bijgestuurd worden.
(voor meer informatie gelieve contact op te nemen)

  • Standaard bestaat de cursus uit 3 blokken van telkens 2 dagen. De dagen worden met voorkeur gespreid over een langere periode om de deelnemers (naast de trainingsruimte) de kans te geven om de nieuwe attitude ook in de werkomgeving toe te passen.
  • Optioneel wordt er de mogelijkheid geboden om 2 individuele coachingssessies te koppelen aan de  training. Op deze manier kan een deelnemer op een persoonlijke manier begeleid worden in de topics die hij zelf aanbrengt.