career, change, Coaching, Lifespan

Hoe welbevinden beïnvloed wordt door levensgebeurtenissen – onderzoek OU.

Gevoelens van frustratie, teleurstelling, boosheid, tristesse, opwinding, blijschap, opluchting horen vaak bij fundamentele veranderingen in je leven en je omgeving. Ook al is die verandering iets waar je zelf voor hebt gekozen.

Levensgebeurtenissen kunnen zijn: nieuwe job, promotie, ouderschap, (pre-)pensioen, (re-)integratie na ziekte, … . Ze worden gekenmerkt door een grotere mate van onzekerheid en bij acceptatie hoort ook een gevoel van verlies.

Onze eerste reflex is vaak om ons te verzetten tegen die verandering, om terug te willen gaan naar de situatie zoals we kenden. We hebben allemaal onze coping-mechanismen om bij een dergelijke veranderingen om te gaan. Dat is menselijk … we streven immers graag naar stabiliteit, naar het gekende.

De realiteit is echter dat de levensgebeurtenis de verandering reeds heeft ingezet, en dat we te bouwen hebben aan de nieuwe situatie met alle onzekerheden die daarbij horen.

Hieronder vind je een uitnodiging van een collega-student psychologie om deel te nemen aan een onderzoek in kader van ‘Groei in transitie’. Het zou super zijn als je even de tijd zou nemen om de bijhorende vragenlijst in te vullen.
Heb je vragen over hoe om te gaan met levensgebeurtenissen, mag je altijd contact met mij opnemen.


Lieve lezer,

Voor mijn afstudeeronderzoek Groei in Transitie (Bsc. Psychologie) heb ik hulp nodig. Ik dien 100 mensen te werven. U zou van enorme hulp zijn als u een of twee anderen ook mee laat doen.

Methode:

  1. Registreren – bevestigen via mail – 1e vragenlijst invullen.
  2. Na 4 weken, via mail invite, 2e vragenlijst invullen.

Duur :

  1. Vragenlijst 1: 15-20 min.
  2. ⁠⁠Vragenlijst 2: 10 -15 min.

Privacy: Gegevens zijn onherleidbaar tot personen. Account is ieder moment opzegbaar. Onderzoeksite is voorzien van verdere informatie.

Vragen?: stuur uw vragen naar onderzoekgroei@ou.nl of de hoofdonderzoekers prof. dr. Nele Jacobs, nele.jacobs@ou.nl en dr. Marianne Simons, marianne.simons@ou.nl

❤️Mijn dankbaarheid is bij voorbaat groot.
Met hartelijke groeten,
Esmarije Drost – van de Haar


“Door gebruik te maken van dit mediaplatform heeft u vooraf toestemming gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens door dit platform. Houd er rekening mee dat bij het gebruik van dit platform informatie verzameld over mensen, pagina’s en groepen waarmee u bent verbonden, evenals over de inhoud die u bekijkt of opent, de functies die u gebruikt en de acties die u uitvoert”.


Plaats een reactie